Forum Flamberg Strona Główna
Autor Wiadomość

<  Raashtram - Magia  ~  Rytuały magów

Aque_Mizuhara
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:14 am Odpowiedz z cytatem
Ja z takimi pytankami...

Jak wyglądają rytuały magów?
Rozkminić, jak mogą wyglądać rytuały KAPŁANÓW nie jest specjalnie trudno, schemat znamy już dzięki Blu... Ale co z magami?
Daivici na przykład wszak mają z tego co wiem same czary rytualne, a przecież z definicji maga wynika, ze bierze, a nie prosi - zatem jak to zrobić?
Odpadają wszystkie sentencje zaczynające się od "O wielki/-a XX, posłuchaj swego sługi" i cała ta służebno-poddańcza otoczka, a jednocześnie trzeba, żeby Duch jednak coś usłyszał, zobaczył, a nie przez 30 minut musiał gapić się, jak któryś bramin zbiera wyimaginowaną moc nad usypanymi symbolami, a ręce mu już opadają ze zmęczenia od machania w magicznych gestach, a mózg wymięka od mantrowania czegoś, co nie ma za bardzo ładu i składu (chyba, że ktoś ma pomysł na mantry nie sprowadzające się do "tego chcę, spełnij, prooooszę ładnie, pozdrawiam, tobie oddany")

Czy ktoś w ogóle widział magiczny rytuał na grze? Czy ktoś pamięta może, jak ludzie odgrywają Daivitów? Mówię tutaj o rytuałach pojedynczych, indywidualnych, czynionych przez magów drużynowych/samotnych BNów, bo że często pojawiają się takie masowe, z rekwizytami ze scenariusza i pomagającymi NPC - to wiadomo.

Bardzo by mi to pomogło w tworzeniu postaci na GG Razz

Wysłany: Pon Paź 26, 2009 10:55 am Odpowiedz z cytatem
Kazdy dom ma po rytuale i sa one z grubsza opisane w magii. Co do inkantacji to jak nie masz pomyslu cos po polsku to mozesz tez po "mrocznemu" cos wladczym tonem pogadac. Tylko przygotuj sobie wczesniej "belkot" bo taki improwizowany wychodzi raczej slabo. Jakis egzotyczny jezyk tez moze robic za mroczny.

Co do Daivy to fajnie jak w rytualach pojawia sie element "gry z losem" Czy to rzut moneta, koscmi, cos z kartami czy cos jeszcze inego to juz zalezy od pomyslu na postac. Jak uprzedzisz ducha przed gra na czym polega Twoja gra to na przyklad zamiast odpowiadac na pytanie tak/nie to moze obrocic rzucona monete na odpowiednia strone czy odkryc karte odpowiedniego koloru.

Druga sprawa to to ze magia jest rytualna nie znaczy ze trzeba pol godziny sleczec nad czarem za 2 PM.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Napisz nowy temat

Skocz do: